Vil du høre om hvordan man ekan man forvandle 20.000 kr. til 10 millioner kroner på under 2 år? Så får du her en kort historie, som der om nogle år bliver skrevet bøger om. Om 10 år er vi markedsudfordrer til de helt store spillere! #110itimen

TRENDDAYS VILDE REJSE 

Jeg, Kasper, vil fortælle om den utrolige rejse vi har været på indtil videre med Trendday, og hvordan vi har håndteret alt fra at være under pres økonomisk til at modtage en investering fra store forretningsfolk. Når man som 21 og 23 år, får en flot million evaluation og en masse penge, så er det svært at vide hvor man skal starte og slutte.

I April 2015 startede vi en lille webshop op der kostede os 5.000 kr. Men når man ikke har mere end 20.000 kr i alt, så er det rigtig mange penge. For de 20.000 kr. skulle vi også have et varelager samt bruge penge på marketing.Både Camilla, og jeg havde begge en forretning ved siden af, men som vi solgte fordi vi så et kæmpe potentiale i Trendday. 

Det sjove og noget af et tilfælde i denne historie, er faktisk at vi begge gik på Køge Handelskole - men kendte overhovedet ikke hinanden. I hvert fald ikke før på trejde år. - På trejde år blev min klasse nemlig splittet, da vi til sidst var for få i klassen. Og som den person jeg er, tager jeg det meste som det kommer. Så selvom jeg fik at vide, at jeg skulle til at vælge hvilken klasse jeg ville ind i, så gjorde jeg det af ren dovenskab ikke.Det betød selvfølgelig, at røg over i en klasse hvor kun 1 eller 2 af mine kammerater også endte med at gå. Efterhånden som jeg fik et overblik over klassen, havde jeg hørt en lille fugl synge om, at Camilla også havde en forretning der solgte pigetøj.

Men det var ikke lige sådan, at komme ind på livet af Camilla og hendes forretning. Hun havde jo en forretning der under omstændighederne kørte rigtig fint. Så hvorfor skulle jeg komme ind og få halvdelen af hendes forretning? Og så kan jeg love jer for, at jeg med bedste salgsevner og en verdensklasse pitch, fik overbevist det stædige kvindemenneske om, at denne forretning kunne tages til helt nye højder.

Jeg kan huske, at vi mange gange var uenige om hvad virksomheden skulle hedde. Men som i de fleste tilfælde kom vi til enighed.  Trendday blev faktisk stiftet i Februar 2015, men selve webshoppen åbnede først i April. Da vi startede - sad vi på et lille værelse, hvor vi også pakkede fra. Men vi omsatte jo ikke for mere end 30.000 - 50.000 om måneden da vi startede, hvilket betød vi selvfølgelig havde et andet job ved siden af. Så en arbejdsuge på 80-90 timer var ikke helt unormalt - dét er det forresten stadig ikke. 

Da vi et år til halvandet senere blev enige om, at det var nu eller aldrig, sagde vi vores job op og besluttede at gå fuldtid med Trendday. Vi omsatte for så meget, at vi ikke kunne følge med, hvis vi havde et arbejde ved siden af. Vi blev enige om at gå all in på vores hjertebarn, også selvom der ingen løn var at udbetale den første måned, og meget små penge der kun lige var med til at dække omkostningerne vi havde, de efterfølgende måneder.

Vi var rigtig uerfaren på mange områder, men blev hurtigt enige om, at vi skulle ud og have nogle penge fra investorer, hvis vi skulle rykke med den raketfart vi havde sat os for.
I Oktober 2016 får vi nogle seje investorer indover. Stifterne bag Nortlander Tours A/S, troede så meget på os, at vi fik en pose penge, og en flot million valuation. Artiklerne der blevet skrevet om os i forbindelse med den investering, kan finde her:

Trendsonline.dk skrev en artikel - læs den her:  Den danske webshop Trendday er værdisat til millionbeløb. Via ritzau skrev en også en virkelig flot artikel - læs den her:  Trendday er værdisat til millionbeløb .

 

En pose penge fra vores investorer, betød større varelager og mere salg!

Her er et billede fra nogle af Februars ordre

Nu bliver det først sjovt! 

Da investeringen var på plads, og vi havde penge at lege med, tog det hele en uventet drejning. I November måned blev vi mødt af en mur, som vi ikke havde set komme. Vi havde lige pludselig alt for meget varelager, og solgte ikke nok før vi skulle betale en ny regning. Som jeg skrev tidligere, plejer jeg altid at tage det som det kommer. Men denne gang havde jeg sku sved på panden! Skulle vi sige til vores investorer, at vi snart ikke havde flere penge tilbage? Det meget fyldte varelager, var lige op til Black Friday, Julen og Januar udsalg. Og så skete det! Black Friday - 280.000 omsatte vi for den dag! BUM! Hele november omsatte vi for en million, og det samme med December og Januar. Siden marts 2015, er vi vækstet med over 700%. Så hvis du ikke en dag vil stå med et likviditets problem, så vær sikker på du kan afsætte dit varelager inden det bliver for proppet!


Fra 20.000 kr. til 10 millioner kroner!

Da vi startede i start 2015, havde vi en startkapital på 20.000 kr. I år har vi et mål om at omsætte for 10 millioner korner. Når vi gør det, så er vi vækstet 350% hvert år siden vi startede. Det er vi ret stolte af! Siden vi startede er vi selvfølgelig flyttet til større lokaler - faktisk sidder vi nu ude på Hammerholmen i Hvidovre. Siden vi fik investeringen, har vi fået 6 medarbejdere - og forventer 5 mere inden 2018 er slut. 

E-Handelsprisen 2017

Fredag d. 17 marts får vi en opringning fra FDIH som fortæller os, at Trendday er blevet nomineret til b.la. Danmarks bedste nye E-handelsvirksomhed, og Bedste B2C virksomhed med online omsætning fra. 3 - 30 millioner kroner. 

Det var med våde øjne, at jeg fortalte hvor stolte og begejstret vi var. Vi glæder os så meget til denne dag, og er sikker på at det nok skal blive en kanon efter - om vi vinder eller ej(selvfølgelig vinder vi).

Du kan finde mange flere informationer om den store dag, lige her: E-handelsprisen 2017

Referencer og artikler om Trendday

Har du ikke fået nok endnu? Så har du her en række artikler, som du kan læse om skrevet igennem de to år vi har været i gang.
Trendsonline - Månedens bubbles
Facebook Business - Succeshistorie
Meebox - Sådan byggede Trendday en millionforretning
Idag - Unge iværksættere har på kort tid skabt millionforretning
Branchebladettoej - Ny dansk webshop værdisættes til millioner